Кросворди
1. Кросворд „Українські вироби з тіста”
1.
Він буває пшеничний, житній, гречаний. (хліб)
2.
(по вертикалі) Їх заправляють часником, сіллю і олією,
подають до борщу. (пампушки)
2.
(по горизонталі) Їх начиняють яблуками, сливами, абрикосами,
сиром і випікають у духовці. (пироги)
3.
Вони бувають з картоплею,
капустою, сиром, вишнями. (вареники)
4.
Коли на розігріту сковороду, змащену салом чи олією,
розливають тісто тонким шаром і підсмажують його з обох боків, то отримують цю
страву. (млинці)
5.
Коли від прісного тіста відщипують невеликі шматочки і варять
в підсоленому окропі, то отримують цю страву. (галушки)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4
|
|
|
|
|
|
|
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8
|
|
|
|
|
|
|
|
2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6.
Просте печиво, приготовлене
з прісного тіста і підсмажене на олії. (вергуни).
7.
Кругленькі млинці, приготовлені на вчиненому (дріжджовому)
тісті. (оладки).
8.
Найдавніший вид хліба, що виготовлявся з прісного тіста.
(коржі)
Святковий хліб. (паска
2. Кросворд „Українські
національні страви”.
1.
Український компот.
2.
Українська страва з прісного тіста.
3.
Святковий хліб.
4.
Козацька їжа.
5.
Національна українська
закуска.
6.
Національна перша страва.
|
|
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2
|
|
|
|
|
|
4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6
|
|
|
|
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Кросворд „Шви
вишивання”
По
горизонталі: 2.
Шов, який використовується для обметування петель швейного виробу та зрізів
тканини. 3. Шов, назва якого
походить від спеціальних круглих п’ялець. 4.
Різновид „петельного” шва. 6. Шов „козлик”,
виконаний різнокольоровими нитками у декілька рядків.
По вертикалі: 1. Шов, що складається з ряду косих
стібків, які щільно прилягають один до одного. 5. Шов, який з лицевого боку утворений рядом перехрещених стібків.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. Кросворд „Робота на
швейному устаткуванні”
По
горизонталі: 1.
Подає нитку голці, човникові, затягує стібок та скидає нитку з бобіни чи
котушки для отримання наступного стібка. 5.
Притискає матеріал до голкової пластини і рейки, сприяючи переміщенню його
на довжину стібка.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
|
|
|
|
|
2
|
|
|
|
3
|
|
4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
По вертикалі: 2. Служить для
переміщення матеріалів на
довжину стібка. 3. Призначена для
проколювання матеріалів, проведення через них верхньої нитки та утворення петлі з цієї нитки. 4. Захоплює петлю голки, розширяє її,
обводить навколо шпульки,
здійснює переплетення верхньої та
нижньої ниток.
Немає коментарів:
Дописати коментар